LA LOC COMANDA PENTRU ECHIPAJELE I.S.U. NEAMȚ!

0 9

”Ziua Porților deschise” la detașamentele Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost amânată de exercițiu, fără precedent, de simulare a unui cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter la care au participat și echipaje din județul Neamț. Din păcate odată ajunse la București, la Cioplani, mare parte dintre aceste echipaje au fost întoarse din drum dorindu-se daor testarea timpilor de răspuns la un asemenea exercițiu.

Inspectoratele pentru Situații de Urgență din întreaga țară au fost mobilizate pentru câteva zile la București, în vederea participării la cel mai amplu exercițiu de simulare a unui cutremur petrecut în Europa de Est, în ultimii 20 de ani. Proiectul intitulat „Seism 2018” a cuprins şi o importantă participare internațională a unor echipaje de salvare.

La acest exercițiu a participat și echipajul mașinii TIM-SMURD de la Roman cu un echipaj compus din trei medici și trei asistenți. Însă odată ajunse la București echipajele din județe, s-a luat decizia ca doar o parte din tehnică și oameni să participle la exercițiu. Comandantul ISU Neamț explică motivele pentru care o parte din echipajele trimise la București au fost întoarse din drum. De la Neamț au fost păstrate pentru cele cinci zile de exercițiu doar o autospecială de stingere a incendiilor cu apă și spumă și două autocamioane de transportare a modulelor pentru sinistrați.

Coordonarea întregii acțiuni s-a realizat de la Ciolpani, unde s-a organizat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru cel mai amplu și complex exercițiu de simulare a unui dezastru natural.”Seism 2018” este cel de al V-lea lea exercițiu de asemenea anvergură , în care sunt implicați observatori și participanți din următoarele țări ale mecanismului:Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Malta, Norvegia, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

FLORA ORDEAN

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.