Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Marcel Pavel spune

  Amintirea Dlui Profesor Cojocaru imi este pretioasa si imi aduc aminte de d-lui cu multa placere. A stiut sa inspire multe generatii de elevi!!

  In acelasi timp, ma gandesc ca, in perioada anilor ’70, ’80, ’90 Roman – Voda avea anual in jur de 1200 de elevi … cel putin.
  Din acesti 1200 de elevi doar aproximativ 200 aveau ca profesor de matematica pe Dl. Cojocaru.
  Ceilalti 1000 de elevi au invatat matematica cu alti dascali, si citez cateva nume, in ordine alfabetica: M. O. Drimbe, M. Mihai, A. Panaite, G. Purtuc, E. Popescu, E. Rugina, I. Rotariu, T. Tihon, etc. Lista poate continua, am enumerat cateva nume care imi vin in minte acum.

  Aportul acestor profesori ne-Cojocaru este imens, si ei eu inspirat si educat — fiecare in felul dl-ui/d-ei multi elevi, unii cu rezultate deosebite la Concursuri de matematica, la admitere in facultate. Unii elevi ne-Cojocaru au devit matematicieni de elita … chiar daca au fost indrumati de alti dascali decat Dl Cojocaru.

  Initiativa de a deschide «Sala Cojocaru » in Muzeul Vila Hogas este discutabila in contextul in care Roman-Voda a stralucit in rezultate la matematica datorate intregului colectiv de profesori de matematica.
  Este adevarat ca, datorita faptului ca Dl Cojocaru nu a fost casatorit, este mai mare tentatia de a-l pune pe un pedestal ca fiind un mai mare profesor decat pe ceilalti colegi ai domniei sale. D-lui „si-a inchinat viata predarii matematicii”…
  Cred ca situatiile trebuie privite in mod realist, Dl Cojocaru a fost un profesor foarte bun de matematica, care si-a ales un anumit stil de viata pentru ca asa a dorit d-lui. Si a predat matematica fiindca asta i-a placut si fiindca a fost angajatul liceului ca sa o faca. La fel ca si colegii dumnealui!!

  D-na Jora evalueaza in ultimii ani profesorii si elevii care „au voie” sa treaca usa Muzeului domniei sale: intelegem ca singurul profesor care merita apreciere eterna este Dl Cojocaru? Sau d-lui este „mai bun” decat colegii domniei sale? Cine pune notele? Cine face statisticile? D-na bibliotecar Jora?