Televiziunea CNS
www.cnstv.ro

95 MILIOANE DE LEI CAMPANIA PENTRU EUROPARLAMENTARE 2019

0

https://www.youtube.com/watch?v=DYtv4gsV440

Autoritatea Electorală Permanentă informează că mandatarii financiari coordonatori ai competitorilor electorali participanți la alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019 au declarat și înregistrat contribuții pentru campania electorală în valoare totală de peste 95 de milioane de lei.
Potrivit Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, contribuţiile candidaţilor pentru campania electorală pot fi folosite numai după data declarării acestora la Autoritatea Electorală Permanentă.
Din datele furnizate aflăm că ALDE a fost finanţată din fonduri publice cu 1, 5 milioane de lei, dar a avut şi o contribuţie privată de 7,7 milioane de lei. Între contribuţiile private se remarcă una, a lui Gerea Andrei Dominic, în valoare de 1,35 de milioane de lei. Trebuie să-i menţionăm ca şi contribuitori pentru campania electorală şi pe europarlamentarul Renate Weber, cu 260 de mii de lei, pe Varujan Vosganian cu 850 de mii de lei şi Norica Nicolai cu 120 de mii de lei. Total contribuţie ALDE 9,23 de milioane de lei. Putem adăuga acum, ca într-un banc: şi la ce le-au folosit?

Citește și

VEZI TV CNS LIVE!
Sunt OFFLINE, dar revenim!