TV CNS
CNS STIRI

A început reevaluarea dosarelor de pensie. 260.000 au fost evaluate din totalul de 5 milioane care prezintă erori

Ministrul Muncii susține că există diferențe foarte mari între pensii, iar scopul autorităților este ca cele foarte mici să crească mai repede.

„Până acum avem 264.544 de dosare au fost evaluate. Pregătirea tuturor dosarelor de pensii pentru recalculare prin introducerea unor factori de contributivitate suplimentară pentru a reduce inechitățile și să ajungem în România să avem la pregătire egală, vechime egală, pensia să fie egală.”

Ministrul recunoaște că în România sunt foarte mulți vârstnici cu pensii foarte mici. Anul acesta pensia minimă nu a fost indexată, ultima majorare, de 14 %, având loc la finalul anului 2020.

„Nu înseamnă ca pensionarii in numar mare nu o duc greu. Pentru ca avem 900 de mii de pensionari cu pensia minima si 2,7 milioane de pensionari platiti intre pensia minima si pensia medie, care este de 1500 de lei aproximativ. Iar dacă pensionarii care trăiesc dintr-un venit de 800 de lei speră, în continuare, la o majorare, parlamentarii ale căror pensii speciale au fost tăiate speră și ei că le vor primi înapoi. Mulți au contestat decizia în instanță.”

Comportamentul celor care au contestat această decizie mi se pare rusinos”, a spus Ministrul Muncii – Raluca Turcan.

Potrivit ministrului Muncii, o nouă lege a pensiilor ar putea fi gata într-un an.

Articolul A început reevaluarea dosarelor de pensie. 260.000 au fost evaluate din totalul de 5 milioane care prezintă erori apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...