A murit generalul de brigadă Ioan Nițică, comandantul ISU Neamț

Generalul de brigada Ioan Nițică, 59 de ani, a decedat, vineri, 31.07.2020, din cauza bolii incurabile de care suferea.
Tragedia a fost anunțată de colegii acestuia de la ISU Neamț pe pagina de facebook a instituției:

“Comandantul nostru, generalul de brigadă Ioan Nițică ne va veghea de lăngă stele.
Ne-a învățat că jurământul militar este contractul de muncă al nostru cu țara, ne-a învățat să fim camarazi. Prin felul său de a fi ne-a inspirat să considerăm onoarea, corectitudinea și demnitatea ca repere esențiale ale militarilor.
Un profesionist dedicat trup și suflet misiunii de salvator, va rămâne pentru totdeauna în gândul camarazilor cărora le-a fost mentor și comandant timp de 15 ani.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Petrodava al județului Neamț adresează condoleanțe familiei!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Reamintim faptul că, Generalul de brigada Ioan Nițică suferea de leucemie, boala fiindu-i descoperită la începutul anului. Astfel, la ședința de bilanț anual care s-a desfășurat în luna ianuarie, generalului i s-a făcut rău, iar câteva zile mai târziu, pe 30 ianuarie 2020, a fost transferat la Spitalul de Urgență din Iași.

Investigațiile efectuate de medici aveau să scoată la iveală că șeful ISU Neamț este bolnav incurabil, iar în urma investigațiilor s-a constatat că avea leucemie. A urmat o serie de tratamente destul de dure, însă, în cele din urmă organismul nu a rezistat, iar boala a învins. (sursă evz.ro)