TV CNS
Știri - TV CNS

Alexandru Rafila: „Infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină”

Aflat în izolare la domiciliu, după ce a anunțat că are COVID-19, Alexandru Rafia, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că în astfel de situații este contraindicat să se ia antibiotice și mai ales azitromicină, notează România TV, citată de Antena 3.

Propus de PSD pentru funcția de prim-ministru, Alexandru Rafila spune că nu face exces de medicație și le cere bolnavilor de COVID-19 să nu ia azitromicină nici în cazul în care au febră mare.

„Nu am o problemă deosebită. Fac şi tratament. Nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină”, a declarat Alexandru Rafila.

„Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi”, a adăugat Alexandru Rafila.

Conform președintelui Societății de Microbiologie, azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, când existau tot felul de încercări terapeutice, dar s-a dovedit ulterior că nu are niciun efect, ci, dimpotrivă, „generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm”.

Antibiotic din clasa macrolidelor, azitromicina este utilizată în tratamentul unor infecții bacteriene. Printre acestea se numără: otite, pneumonie și infecții la nivel gastrointestinal. Căile de administrare disponibile sunt orală, intravenoasă și oftalmică.

FOTO: Hepta

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus

Articolul Alexandru Rafila: „Infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină” apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...