TV CNS
CNS STIRI

Alexandru Rafila: „Valul trei de coronavirus va dura încă 5-6 săptămâni”

Medicul Alexandru Rafila spune că valul al treilea al pandemiei de COVID-19 ar putea să dureze circa şase săptămâni până se vor reduce infectările. Medicul consideră că cifrele reale ale pandemiei nu se cunosc și că numărul zilnic de cazuri raportate este mai mic decât ce arată realitatea din spitale și din secțiile arhipline de Terapie Intensivă. Deputatul PSD atrage atenția însă că, pentru o revenire la „așa-zisa normalitate”, trebuie să crească numărul vaccinaților, și că Guvernul este principalul răspunzător în acest caz, printr-o informare corectă și explicații pentru români.

Acest val trei s-ar putea să ţină o perioadă de circa şase săptămâni, când sper să intrăm într-un trend descrescător. Problema noastră este următoarea: mergem pe un trend crescător real sau nu? Pentru că în momentul de faţă vedem pe secţiile de Terapie Intensivă şi spitale că se ocupă în proporţie tot mai mare şi noi, aparent, suntem pe un platou.

Suntem la 6.000 – 6.500 de cazuri ce sunt raportate zilnic. E o mare diferenţă. Ţări care au avut situaţia din ATI şi spitale similară cu a României din acest moment, raportau zilnic nu 6.000 de cazuri, ci raportau zilnic 18.000 de cazuri. Este în mod evident clar că cifrele nu sunt cunoscute”, a declarat Rafila, miercuri seară, la o televiziune de știri.

Medicul spune că o posibilă revenire la o așa-zisă normalitate va fi în toamna acestui an, dar numai dacă românii vor merge în continuare să se vaccineze, pentru ca valul de infectări să fie micșorat. Alexandru Rafila spune că ar trebui să se ajungă la peste 100.000 de persoane vaccinate pe zi, inclusiv sâmbătă și duminică.

Cred că această evoluţie nefavorabilă a numărului de cazuri, a suprasolicitării secţiilor medicale şi aşa mai departe va mai dura circa 45 de zile, aşa-zisul al treilea val, iar o soluţie legată de revenirea la o viaţă normală o putem obţine în toamnă, la sfârşitul lunii septembrie, octombrie, dacă campania de vaccinare va continua să funcţioneze bine din două puncte de vedere: primul, creşterea capacităţii de vaccinare la minim 100.000 de persoane pe zi inclusiv sâmbăta şi duminica (…) şi al doilea să avem aderenţa la vaccinare, pentru că e un pericol evident dacă oamenii vor fi prost informaţi, minţiţi, tensionaţi şi aşa mai departe există acest risc al lipsei de aderenţă la vaccinare, adică degeaba ai vaccin dacă oamenii nu se vaccinează„, a concluzionat Rafila.

Foto: Aleph News

Articolul Alexandru Rafila: „Valul trei de coronavirus va dura încă 5-6 săptămâni” apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...