TV CNS
CNS STIRI

Anchetă pe moșia de 75 de hectare a premierului Cîțu

Scandalul zecilor de hectare de pădure deținute de premierul Florin Cîțu ia amploare. Totul a pornit de la liderul AUR, George Simion, care a postat un videoclip pe pagina sa de Facebook, unde, susține că premierul a retrocedat ilegal cele 75 de hectare de pădure în valoare de 12 milioane de euro.

George Simion: Bine v-am găsit! suntem în pădurea premierului nostru Cîțu, care are 50 de hectare de pădure retrocedate. Stive din lemnul României, proprietatea familiei Cîțu. Bucăți mari din cele 50 de hectare au fost tăiate la ras, ca mai peste tot în România sunt lăsați numai copacii de la suprafață, și în interior este tăiat totul. Ei și-au ales aceste 50 de hectare lângă zona de interes maxim turistic. Valoare întregii bucăți de pământ fiind de 12 milioane de euro. Muntele Puru în care ne aflăm acum și celalți munți din jur au reprezentata obiectul unor retrocedări frauduloase dovedite de DNA, a căror beneficiar final este cetățeanul austriac Schweighofer, prin diferite companii. De altfel, și bucata de pământ pe care stăm, care aparține familiei Cîțu, este în momentul ăsta subiectul mai multor procese în instanță, Direcția Silvică spunând că a fost retrocedat ilegal. În proces ar fi trebuit să fi implicat si Ministerul de Finanțe, prin Direcția juridică. Florin Cîțu, imediat cum a venit ca ministru de finanțe, a desfiintat acea Direcție juridică.

Proiectul pe care îl făcuse Cîțu de hoteluri, de bază.

GABRIEL NĂSTĂSESCU, primarul comunei Voineasa: Da, nu știu de ce nu l-a continuat. Cred că a renunțat, o parte din terenurile respective le-a vândut.
George Simion: Am înțeles că sunt și niște procese.
PRIMAR: Da, are si el niste procese, normal. Toată lumea a luat terenuri pe unde a vrut.
George Simion: Am vazut ca unul din procese dureaza 4 ani. Am vorbit cu fostul primar, cu dl Stanciu, si spunea că el nu a vrut să dea (avizul pentru retrocedare -n.r.)
PRIMAR: N-a vrut nimeni să dea, deci nici Comisia locala nu a vrut să pună în posesie. Toată lumea s-a opus retrocedării.
PRIMAR: că a fost terenul socitatii Carpatina, nu a fost terenul lui. Legile retrocedării spun că retrocedarea se face, mai ales de la ultima lege a retrocedării, se face pe vechiul amplasament, ei n au avut niciun teren acolo. Toatal lumea s-a opus (…). Romsilva s-a opus.

Articolul Anchetă pe moșia de 75 de hectare a premierului Cîțu apare prima dată în Știri CNS Media.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...