TV CNS
CNS STIRI

Anchetă privind unele licitații organizate de M.A.I.! Cercetările vizează 12 firme

Consiliul Concurenţei a informat, luni, (24 mai n.red.), că a declanşat o investigaţie privind posibila trucare a unor licitaţii organizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Licitațiile au avut ca obiect activităţi de proiectare şi execuţie pentru realizarea proiectului ”Hub Servicii” (Centru de furnizare servicii electronice). Cercetările vizează 12 firme.

Companiile investigate îşi desfăşoară activitatea pe piaţa serviciilor de lucrări de construcţii, de instalaţii, de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora din România: PORR Contruct S.R.L., Regia Autonomă Rasirom, M&D Cons Investiţii S.R.L., Tema Energy S.R.L., Metroul S.A., S&T Romania S.R.L., Ness Proiect Europe S.R.L., Dataware Consulting S.R.L., General Me.el Electic S.R.L., Structural Engineering and Technology S.R.L., Tancrad S.R.L. şi Rovis Lider S.R.L.

Autoritatea de concurenţă deţine indicii privind o posibilă coordonare a comportamentului comercial al companiilor menţionate, ce vizează fixarea directă sau indirectă a preţurilor de vânzare ori de cumpărare (sau orice alte condiţii de tranzacţionare) şi/sau împărţirea pieţei serviciilor de lucrări de construcţii, pieţei serviciilor de instalaţii, pieţei serviciilor de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora din România, cu scopul de a împiedica, restrânge ori denatura concurenţa.
De asemenea, Autoritatea de Concurenţă a primit o sesizare din piaţă, de la unul dintre ofertanţi, privind posibile practici anticoncurenţiale ale companiilor participante la licitaţia organizată de Ministerul Afacerilor Interne
”, se menţionează în comunicatul instituției.

În acest caz, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi punctele de lucru ale unor companii care activează pe aceste pieţe.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor”, a mai transmis sursa citată.

Consiliul Concurenței subliniază că respectivele controale nu reprezintă o antepronunţare a instituției în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a legii, documentele ridicate aflându-se în analiză.

Articolul Anchetă privind unele licitații organizate de M.A.I.! Cercetările vizează 12 firme apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...