Bacteriile de pe Pământ ar putea fi folosite pentru mineritul pe Lună și Marte

Chiar dacă nu am mai ajuns pe Lună de 50 de ani, următoarea expediție va implica eforturi pe partea de minerit. Mai multe experimente pe Stația Spațială Internațională au fost deja făcute în acest sens.

Potrivit datelor obținute de CNN, în ultima perioadă, au fost realizate pe Stația Spațială Internațională mai multe experimente conform cărora bacteriile de pe Pământ ar putea fi folosite pentru a extrage minerale utile pe Lună sau chiar și pe Marte.

Ca referință, ideea de a folosi microorganisme în procesul de exploatare a solului este departe de a fi nouă. Printr-un proces mult mai eficient din punct de vedere economic, bacteriile sunt utilizate pentru obținerea unor minerale rare care sunt utilizate la telefoane mobile și electronice. Experimentul a durat în total trei săptămâni și a implicat evaluarea performanței în condiții de gravitație zero a trei specii de bacterii.

Sursă : playtech.ro

Articolul Bacteriile de pe Pământ ar putea fi folosite pentru mineritul pe Lună și Marte apare prima dată în Știri – TV CNS.