TV CNS
CNS STIRI

Bunicii ar putea primi indemnizație pentru creșterea nepoților. Proiectul a fost adoptat de Senat

Bunicii ar putea primi o indemnizație de 650 de lei dacă au grijă de nepoți în cazul în care mamele revin la serviciu înainte de încheierea perioadei de doi sau trei ani. Concomitent, mama va încasa stimulentul de inserție, reglementat de legislația în vigoare, tot de 650 de lei, potrivit unui proiect de lege.

Pentru a primi indemnizația, bunicii trebuie să trăiască în România, să se afle în relații bune cu nepotul și să aibă acordul părinților copilului pentru a-l îngriji.

Actele doveditoare ale calităţii de bunic şi acordul scris al părinţilor trebuie să fie însoțite de actul de identitate al solicitantului și certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul atunci când se depune cererea de indemnizație, la primăria orașului de domiciliu.

Iniţiatorii proiectului au motivat că este mai bine pentru copii să fie crescuți de un membru al familiei decât la creșă.

Proiectul a fost adoptat de Senat și urmează să primească și votul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

Articolul Bunicii ar putea primi indemnizație pentru creșterea nepoților. Proiectul a fost adoptat de Senat apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...