TV CNS
CNS STIRI

Cea mai mare colecție de parole, 8,4 miliarde de intrări, a fost postată pe internet

Cea mai mare colecție de parole din lume a fost postată pe un important forum de hackeri. Un membru a trimis un fișier text de 100 GB conținând 8,4 miliarde de parole, cel mai probabil compilate din încălcări de date și încălcări de securitate anterioare, potrivit Cyber​​News.

Creatorul postării susține că toate parolele au între 6 și 20 de caractere, cu toate caracterele care nu sunt caractere ASCII și spațiile goale eliminate.

În timp ce autorul susține că fișierul text pe care l-a furnizat conține 8,4 de miliarde de parole, testele efectuate de CyberNews arată că numărul real de parole este de aproape zece ori mai mic, la 8.459.060.239 de intrări unice.

Colecția de parole a fost denumită RockYou2021 de către utilizatorul forumului de trimitere, probabil cu referire la încălcarea datelor RockYou din 2009, când fraudatorii au acces la serverele unei companii care a creat widgeturi pentru MySpace și a obținut peste 32 de milioane de parole stocate în text simplu.

Chiar dacă utilizatorul forumului și-a numit colecția de parole furate după încălcarea datelor RockYou, această scurgere este conformă cu Compilarea multor încălcări (COMB). COMB a fost cea mai mare colecție de încălcare a datelor din toate timpurile, cu 3,2 miliarde de acreditări.

Unul dintre motivele pentru care RockYou2021 este atât de mare este că conține toate 3,2 miliarde de parole din Compilarea multor încălcări, precum și parole din alte baze de date dezvăluite. Aceasta sugerează că utilizatorul forumului colectează și stochează discret parolele de-a lungul anilor.

Deoarece există doar 4,7 miliarde de oameni online, colecția RockYou2021 poate conține parolele a aproape două treimi din populația lumii.

Din acest motiv, ar trebui să vă schimbați parolele imediat utilizând un manager de parole sau un generator de parole pentru a crea parole puternice, unice pentru fiecare dintre conturile dvs. online.

Articolul Cea mai mare colecție de parole, 8,4 miliarde de intrări, a fost postată pe internet apare prima dată în Știri CNS Media.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...