TV CNS
CNS STIRI

Cod roșu de caniculă în șapte județe

România se află, în ultima perioadă, sub un val de avertizări, atunci când vorbim despre vreme. De la instabilitate atmosferică, viituri și inundații, țara noastră a trecut, rând pe rând, prin mai multe tipuri de avertizări, ultima dintre ele venind chiar în urmă cu scurt timp. Vorbim despre un COD ROȘU de caniculă, valabil în mai multe județe ale țării. Practic, vom avea parte despre primul val de căldură din această vară.

Atenționare de tip Cod roșu a fost emisă, astăzi, în jurul orei 10:30, și este valabilă în zilele de 24 și 25 iunie. În intervalul menționat, românii vor avea parte de temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat, ca urmare a unui val de căldură african care ajunge în țara noastră.

„Joi și vineri (24 și 25 iunie) în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade”, informează meteorologii.

Tot astăzi, meteorologii au emis și alte două coduri, unul PORTOCALIU si altul GALBEN, de căldură și disconform termic. Cel portocaliu este valabil în perioada 24 și 25 iunie, în Oltenia și cea mai mare parte a Transilvaniei, unde meteorologii spun că se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, în Oltenia, și între 35-37 de grade, în cea mai mare parte a Transilvaniei. „Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20…22 de grade”, arată ANM.

Codul Galben vizează același interval și este valabil pentru toată țara.

„În zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade”, mai spune ANM.

Articolul Cod roșu de caniculă în șapte județe apare prima dată în Știri CNS Media.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...