Televiziunea CNS
www.cnstv.ro

COPY-PASTE ÎN HOTĂRÂRILE CONSILIULUI LOCAL

0

În mai multe rânduri am semnalat faptul că, datorită inactivităţii şi indiferenţei consilierilor locali, aparatul de lucru al consiliului a început să lucreze neglijent, apărând tot mai multe erori şi inadvertenţe în documentaţiile pregătite pentru şedinţe.
Adesea diverse regulamente ori formulare sunt preluate de la alte administraţii publice, care le au deja întocmite, copiate pur şi simplu cuvânt cu cuvânt. Din neglijenţă, angajaţii aparatului de lucru al consiliului uneori uită să schimbe, totuşi, numele instituţiei în documentul copiat. Aşa se face că un regulament pentru parcări trimitea la primăria municipiului Piteşti, un altul făcea referire la primăria Piatra Neamţ… şi exemple au fost destule.
În şedinţa ordinară de joi, 30 mai, la proiectul de hotărâre numărul 14, privind finanţările nerambursabile apare în tabele coloana intitulată „Contribuţie CJN”, ceea ce înseamnă Consiliul judeţean Neamţ, în loc de „CL”, ceea ce înseamnă Consiliul local. Iar în formularul de angajament scrie limpede că finanţarea provine de la Consiliul Judetean Neamt.
Nouă, atunci când am semnalat astfel de neglijenţe, ni s-a reproşat că am fi cârcotaşi; iată însă că, de data asta, chiar un consilier local (Leonard Achriloaei) a propus nişte modificări în textul proiectului, între care şi înlocuirea „sintagmei – vorba domnului Achiriloaei – Consiliul Judeţean cu Consiliul Local”.
De altfel domnul Achiriloaei, poate datorită faptului că este președintele Comisiei pentru buget – finanţe, este unul dintre puţinii consilieri care pare chiar să citească mapele şedinţelor şi care pare că vine pregătit la şedinţe.

Citește și