TV CNS
Cotidian Emisiuni

COTIDIAN | POLITICA: ÎNTRE MISOGINISM ȘI BĂDĂRĂNIE

Am lăsat să se stingă oarecum efectele scadalului mediatic, legat de incidentul între președintele PSD, Ionel Arsene, și fosta sa colegă de partid, Ana Birchal, fost Ministru de Justiție în Guvernul Dăncilă. Aceasta a pretins că ar fi fost sunată de președintele PSD Neamț pentru a fi insultată, în mod impardonabil, pentru o postare a celei dintâi pe pagina de facebook, prin care sugera comisiei parlamentare de anchetă, ce și-a propus cercetarea achizițiilor publice la vreme de pandemie, să verifice și achizițiile făcute de Consiliul Județean Neamț. Presa locală și centrală a întors pe toate fețele subiectul declanșând un linșaj mediatic la adresa lui Ionel Arsene al cărui limbaj n-a fost deloc elegant, la adresa fostei colege de partid, ba… dimpotrivă.
La o distanță de câteva zile bune de la apariția în spațiul public a altor subiecte, la zi, care captează atenția opiniei publice, am reluat subiectul din altă perspectivă. Redactorul CNS, din solidaritate feminină, a vrut să afle ce cred femeile implicate în politică despre atitudinile puțin măgulitoare, uneori, ale bărbaților politicieni, la adresa lor, aceasta în contextul în care, niciunul din jurnaliștii locali sau centrali nu au întrebat pe reprezentantele femeilor, care fac sau au făcut politică, despre ce cred ele legat despre imensul scandal mediatic de care am pomenit.
Dorind, repet, să aflăm ce cred femeile implicate în politică despre acest scandalul mediatic am adresat o singură întrebare mai multor femei implicate în politică, la nivel local, județean sau central. Iată, în ordinea răspunsurile primite la întrebarea ”Care este opinia d-voastră, despre limbajul unor bărbați la adresa femeilor implicate în politică, adesea prea puțin măgulitor. E vorba de misoginism sau mârlănie politică?” Întrebările acestora sunt nuanțate, de la cele ale femeilor apropiate PSD, care fie nu cred că Ionel Arsene a avut o asemenea atitudine, fie că susțin că în politica dâmbovițeană misoginismul și mârlănia politică sunt subiecte la ordinea zilei, iar granița dintre ele este extrem, extrem de subțire, aproape imperceptibilă. Iată opiniile acestora, într-un prim material. Reamintim faptul că misoginismul este definit ca fiind acea atitudine de ostilitate sau dispreț la adresa femeilor.

www.cnstv.ro

Alte postări

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...