TV CNS
CNS STIRI

Cu un picior amputat şi fără documente, a cerut să fie „înviat”

Magistrații Judecătoriei Iași au admis recent acțiunea formulată de Dan Petrariu. Bărbatul a fost declarat decedat după o acțiune depusă la instanță de fiul său. Ieșeanul plecase la muncă în Iugoslavia și, la un moment dat, nu le-a mai dat rudelor sale vreun semn de viață.

Bărbatul a aflat de întreaga tărăşenie la şase ani distanţă. Întors în ţară după 20 de ani, cu un picior amputat şi fără documente, ieşeanul a cerut să fie „înviat”, iar judecătorii au admis solicitarea, notează bzi.ro. Dan Petrariu (64 de ani) a mers la Ambasada României din Podgoriţa (Muntenegru).

Ieşeanul voia să îşi înnoiască paşaportul, dar autorităţile l-au anunţat că, în acte, figurează ca fiind mort. Astfel, a apelat la ajutorul Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iaşi.

În urma verificărilor în registrele de stare civilă, a fost identificat actul de deces emis în 2015, privindu-l pe pârât. Acesta ar fi decedat pe 31 decembrie 1999 în Iugoslavia. Actul de deces a fost întocmit pe baza sentinţei civile de pe 7 mai 2013 a Judecătoriei Iaşi. Prin aceasta a fost declarată moartea pârâtului, la cererea fiului acestuia”, au precizat reprezentanţii DLEP Iaşi. Pentru a putea fi recunoscut şi declarat oficial viu, ieşeanul a fost nevoit să-şi arate tatuajul de pe coapsă. În final, judecătorii au admis solicitarea şi au anulat actul de deces emis în 2015. „În aceste condiţii, instanţa apreciază că s-a probat faptul că pârâtul este în viaţă, în principal pe baza tatuajului pe care acesta îl are în zona coapsei, precum şi din paşaportul pe care îl are asupra sa, martorii recunoscând că acea persoană este pârâtul, în tinereţe, dar şi din examinarea fizică a acestuia prin intermediul videoconferinţei”, au concluzionat judecătorii ieşeni.

Articolul Cu un picior amputat şi fără documente, a cerut să fie „înviat” apare prima dată în Știri CNS Media.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...