TV CNS
CNS STIRI

Discuțiile din spatele ușilor închise: Închiderea magazinelor la ora 18:00, nejustificată

Am putea merge la teatru, restaurant sau la sala de fitness cu test rapid, PCR sau vaccin. Acestea sunt variantele discutate, potrivit unor surse, la nivelul Guvernului, în spatele ușilor închise. Oficial, Executivul neagă toate aceste variante, în vreme ce un consilier de la Ministerul Sănătății admite: închiderea magazinelor la 18:00 nu aduce cu sine și limitarea bolii.

Potrivit unor surse guvernamentale, la nivelul Executivului se discută despre posibilitatea de a merge la teatru, la restaurant sau în concedii pe bază de test PCR negativ sau test antigen negativ. Totodată, accesul în sălile de sport să fie făcut pe același temei.

În prezent, aceste informații au fost infirmate la nivel guvernamental.

Cu toate astea, un consilier guvernamental a afirmat, într-o postare pe Facebook, că reducerea orelor de funcționare a magazinelor nu este de ajutor și că această măsură duce chiar la efectul contrar celui scontat, respectiv la aglomerare și la un risc mai mare de infectare.

Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în prevenirea răspândirii COVID-19. Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare”, a scris Ștefan Voinea, unul dintre consilierii ministrului Sănătății.

Consilierul lui Vlad Voiculecu a mai afirmat că cea mai bună metodă de a opri răspândirea virusului este interzicerea întânirii persoanelor în grupuri mici:

Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions)”, a mai spus Voinea.

În guvern se alizează dacă măsurile rămân așa sau se vor face schimbări.

Articolul Discuțiile din spatele ușilor închise: Închiderea magazinelor la ora 18:00, nejustificată apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...