TV CNS
CNS STIRI Sănătate

EVOLUȚIA PANDEMIEI DE COVID ÎN NEAMȚ

Prezent la conferința de presă desfășurată în cursul zilei de miercuri, 10 iunie, la Prefectura Neamț, juristul Radu Firăstrău, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț, a prezentat situația evoluției pandemiei de Coronavirus pe teritoriul județului, de la izbucnirea primelor focare și până în prezent.
Directorul DSP Neamț a prezentat situația pacienților și a cadrelor medicale testate, depistate pozitiv, tratate și vindecate. Din păcate în această perioadă au fost și nemțeni care au fost răpuși de virusul ucigaș importat din China.
Unul din cele mai importante focare de Coronavirus a fost cel izbucnit la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, urmat de cel de la Spitalul de Psihiatrie ”Sfântul Nicolae”, unitate subordonată Consiliului Județean Neamț.
De departe cel mai mare focar din județ a fost cel izbucnit la Centrul de Îngrijire a Bătrânilor din Păstrăveni, unde din cele 105 persoane testate, din care 47 persoane instituționalizate, îngrijite de 58 de salariați, au fost confirmate pozitiv un număr de 15 bătrâni și 9 salariați. La 10 iunie erau vindecați 6 bătrâni instituționalizați și 7 salariați.

Alte postări

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...