TV CNS
CNS STIRI

Fenomen astronomic spectaculos mâine, 26 mai: „Lună sângerie”

Singura eclipsă totală de lună din acest an va avea loc mâine, în același timp cu supranumita „lună sângerie”. Este momentul din an în care Luna este la cea mai mică distanță de Pământ.

Luna sângerie este un fenomen astronomic, care se va putea vedea din întreaga lume. Mâine, satelitul natural al planetei noastre va intra în umbra Pamântului. În momentul în care va intra în conul de umbră al Pământului, Luna va avea o culoare roșiatică. De asemenea, se va produce și o eclipsă totală de Lună, însă ea nu va putea fi urmărită și din țara noastră, pentru că va avea loc la prânz, la ora României. Pentru cei care nu sunt în zonele în care eclipsa este vizibilă, vor fi disponibile mai multe live-streamuri pe internet.

Eclipsa totală de lună de pe 26 mai nu se va vedea de la noi, pentru că va fi pe timp de zi. Luna sângerie este o poreclă dată unei eclipse totale de lună. Luna se poate face și gălbuie și maroniu închis, dar cu precădere este roșiatică. Este doar un fenomen astronomic banal, în care luna își schimbă culoarea.”, a transmis Adrian Sonka, astronom, coordonator Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Articolul Fenomen astronomic spectaculos mâine, 26 mai: „Lună sângerie” apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...