TV CNS
CNS STIRI

[Foto] Desenul unei eleve din România, apreciat de NASA

Desenul făcut de o elevă de 14 ani din Maramureș va fi imprimat pe costumul unui astronaut.

Alesia Ardelean a câștigat concursul organizat de o fundaţie internaţională, în colaborare cu Festivalul Român de Ştiinţă. Aceasta a avut de creat un costum spațial imprimat cu desene artistice, tema principală fiind ”Planeta Pământ așa cum ne-o imaginăm în vasul Univers.

Din cele 77 de lucrări prezentate de copii din întreaga lume, cea a Alesiei a fost desemnată câștigătoare. Eleva învață la Liceul Tehnologic ”Traian Vuia” din orasul Tăuții Măgherăuș.

Desenul ei va fi imprimat pe un costum spațial care va fi prezentat pentru prima dată la Conferința Națiunilor Unite din Glasgow, în noiembrie.

Lucrarea elevei a fost foarte apreciată de un oficial NASA, care i-a transmis şi un mesaj de mulţumire.
Vă mulțumesc foarte mult pentru coordonarea apelului pentru desene și pentru că ne-ați trimis această frumoasă lucrare de artă de la Alesia pentru costumul spațial din Proiectul Beyond! Suntem extrem de încântați că îi avem pe Alesia și pe toți copiii care au participat la concursul nostru Space for Art! Mulțumim și pentru celelalte lucrări de artă și sperăm că vom putea folosi mai mule pentru Proiectul Beyond sau pentru proiecte viitoare. Toate cele bune!”, a fost mesajul lui Nicole Stott, potrivit Europa FM.

Foto: Europa FM

Articolul [Foto] Desenul unei eleve din România, apreciat de NASA apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...