TV CNS
CNS STIRI

Guvernul dorește să egalizeze treptat vârsta de pensionare dintre femei şi bărbaţi

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a afirmat la Digi24 că Guvernul şi-a propus să egalizeze treptat vârsta de pensionare dintre femei şi bărbaţi la 65 de ani. În prezent, femeile se pensionează la 61 de ani, iar bărbaţii la 65.

Potrivit ministrului, în afară de România, doar în Polonia vârsta de pensionare diferă pentru femei şi bărbaţi.
Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a spus Turcan, apoi a precizat că se merge spre „egalizarea vârstei de pensionare şi în niciun caz să nu depăşim vârsta de 65 de ani”.

Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, aşa prevede actuala legislaţie. Vârsta de pensionare a bărbaţilor şi a femeilor va fi egală”, a mai adăugat Turcan, conform Digi24.

Raluca Turcan precizează că noua lege a pensiilor va fi destinată românilor până la sfârşitul anului 2022. Aceasta adaugă că, din 2023, oamenii îşi pot accesa dosarul privat de pensie în format electronic, după ce întreg procesul de digitalizare a sistemului va fi finalizat.

Articolul Guvernul dorește să egalizeze treptat vârsta de pensionare dintre femei şi bărbaţi apare prima dată în Știri CNS Media.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...