TV CNS
CNS STIRI

Iulia-Ramona Chiriac, noua șefă a Reprezentanței Comisiei Europene

Iulia-Ramona Chiriac a fost numită şef al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, iar mandatul său va începe de la 1 iulie.

Ramona Iulia Chiriac îi urmează Angelei Criste. și va fi reprezentanta oficială a Comisiei Europene în România, sub autoritatea politică a preşedintelui Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană are reprezentanţe în toate capitalele statelor membre ale UE şi birouri regionale la Barcelona, Bonn, Marsilia, Milano, Munchen şi Wroclaw.

Şefii reprezentanţelor sunt numiţi de preşedintele Comisiei Europene şi sunt reprezentanţii săi politici în statul membru în care sunt detaşaţi.

Ramona Iulia Chiriac are cetăţenie română şi este diplomat de carieră, cu o experienţă de aproape 20 de ani în afaceri europene, dobândită inclusiv la nivel local, în România.

Prin prisma funcţiilor pe care le-a ocupat, a dobândit competenţe solide de comunicare strategică şi de reprezentare politică, precum şi o cunoaştere aprofundată a contextului politic din România, ceea ce o face foarte potrivită pentru conducerea Reprezentanţei Comisiei în ţară”, se arată în comunicatul Comisiei.

Este consul general al României în Landul Bavaria din 2016 şi face parte din serviciul diplomatic român din 2008. Înainte de această experienţă de peste zece ani în funcţii diplomatice, a lucrat în administraţia publică centrală şi locală din România, având atribuţii legate în special de pregătirea autorităţilor locale române pentru aderarea ţării la UE.

În cadrul Ministerului Integrării Europene din România a fost responsabilă în special de promovarea valorilor UE, de furnizarea de informaţii privind oportunităţile de finanţare, precum şi de diseminarea cunoştinţelor despre UE prin organizarea de conferinţe, seminare, campanii de informare şi ateliere.

Ramona Iulia Chiriac s-a născut în Bacău, a absolvit Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România. Are două diplome de master, una în studii europene și alta în studii de gen. De asemnea, și-a făcut studiile doctorale la University of Münster.

Articolul Iulia-Ramona Chiriac, noua șefă a Reprezentanței Comisiei Europene apare prima dată în Știri CNS Media.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...