LEGEA RISIPEI ALIMENTARE ÎNTRE OBLIGATIVITATE ȘI “RECOMANDĂRI”

0 55

Așa cum se întâmplă în România de la elaborarea unei legi și până la aplicarea ei, aceasta își schimbă conținutul, uneori radical. Dacă Legea din 2016 referitoare la diminuarea risipei alimentare obliga procesatorii de alimente perisabile să predea ONG-urilor pe cele cu termen aproape de expirare, iată că normele de aplicare ale acesteia, apărute în Monitorul Oficial al României și intrate în vigoare de la 1 februarie 2019, nu mai conțin termenul expres de ”obligare” a societăților de a preda astfel de alimente către cantinele sociale, așa încât fabricantul poate să facă acest lucru sau poate prefera să le trimită spre neutralizare către societatile de profil. La conferința de presă a Direcției Sanitar Veterinare și de Siguranță a Alimentelor Neamț, dr. Sorin Ulea a evidențiat diferențele dintre actul normativ inițial și normele de aplicare ale acestuia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.