Managerul Spitalul Victor Babeș, despre femeia decedată după ce a fost deconectată de la aparate din greșeală: „Este un caz de o gravitate deosebită”

În jur de opt persoane sunt cercetate la Spitalul Victor Babeș din Capitală, unde o pacientă bolnavă de COVID-19 și internată la terapie intensivă ar fi fost deconectată de la aparate din greșeală, joi după-masă, de un brancardier.

Femeia ar fi fost dezintubată de un brancardier, care ar
fi trebuit să ridice din salon un pacient care decedase. El ar fi încurcat
pacienții și astfel femeia a fost deconectată de la aparate.

„Este o anchetă în desfășurare. Noi am anunțat Procuratura imediat ce am aflat de caz. Este un caz de o gravitate deosebită, așa ceva nu s-a întâmplat sau nu am auzit să se întâmple undeva până acum”, a declarat, pentru Libertatea, Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din București.

Ioan Emanuel Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din București. Foto: Agerpres

Acesta spune că este vorba de șapte sau opt persoane care
au fost în zonă la momentul respectiv, așa că se poate afla foarte ușor ce s-a
întâmplat joi.

„Din fericire, este un număr limitat de persoane, pentru
că este o zonă foarte bine delimitată de restul spitalului și cu un personal
instruit pentru ce trebuie să facă, cu acces limitat și pentru restul
personalului spitalului. Sunt șapte-opt persoane. Vom constata astăzi cine
trebuia să fie acolo și cine a fost. Nu sunt mistere, nu sunt lucruri
paranormale, sunt lucruri care nu au cum să se întâmple și s-au întâmplat, o
persoană din Terapie Intensivă a decedat”, a precizat Emilian Imbri.

Managerul unității medicale mai spune că, pentru moment,
nu poate comenta cu privire la ce s-a întâmplat cu exactitate, pentru a nu
afecta ancheta în curs. Totodată, el susține că nu poate spune public cine a
fost de gardă joi, din rațiuni ce țin cont de „starea psihică a persoanei
respective”.

„Noi nu mergem pe altă supoziție decât faptul că a fost un accident, accident produs de persoane. Nu a căzut tavanul. Nu știu dacă trebuie să vehiculăm nume, atât pentru starea psihică a persoanei respective, cât și pentru faptul că e o anchetă în desfășurare. Dacă un nume iese în momentul ăsta în presă, îl încarci cu o vină pe care poate nu o are. Nu Spitalul Babeș, cu toți cei 800 de angajați, are o responsabilitate. Cei care sunt responsabili se află într-un perimetru foarte clar”, a mai declarat, pentru Libertatea, Emilian Imbri.

Vineri dimineață, Poliția Capitalei a declarat că, în momentul de față, se efectuează cercetări cu privire la ceea s-a întâmplat la Spitalul Victor Babeș.

„În seara de 10 decembrie, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanșat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Se efectuează activități investigative și de cercetare penală, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă și necropsia”, se arată într-un comunicat al Poliției București.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus

Articolul Managerul Spitalul Victor Babeș, despre femeia decedată după ce a fost deconectată de la aparate din greșeală: „Este un caz de o gravitate deosebită” apare prima dată în Știri – TV CNS.