TV CNS
CNS STIRI

Marele pilot Marin Dumitrescu s-a stins din viață la 102 ani

Legenda motor-sportului, Marin Dumitrescu, s-a stins din viaţă, marţi, la venerabila vârstă de 102 ani. Anunțul a venit de la Federaţia Română de Automobilism Sportiv, pe pagina oficială de Facebook.

„Întreaga sa viață a fost dedicată motorsportului, pasiune pe care au preluat-o și urmașii săi. Rămas bun, nea Marin!”, au scris oficialii federației pe rețeaua socială.

Conform publicației AutoExpert, Marin Dumitrescu era un veteran al curselor auto. Născut la 19 ianuarie 1919, la numai 49 de zile de la Marea Unire a României, Dumitrescu a fost mecanic în aviație în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Din 1945 se dedică sportului cu motor. Concurează inițial pe două roți, devenind campion la motociclism viteză și motocros.

După anul 1953, automobilismul sportiv autohton a cunoscut o decădere şi aproape a dispărut pentru mai bine de un deceniu. Competiţiile importante au început să reapară după 1965, când au fost organizat Raliul Bucureştiului şi Raliului României. Marin Dumitrescu s-a aflat printre cei care au participat activ la revitalizarea acestui fenomen. În 1967, avându-l în dreapta pe Ştefan Iancovici, Marin Dumitrescu a obţinut locul 2 la Raliul Transbalcanic, o competiţie care s-a desfăşurat pe o lungime de 4.000 de kilometri.

Articolul Marele pilot Marin Dumitrescu s-a stins din viață la 102 ani apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...