TV CNS
CNS STIRI

Mii de credincioși la mormântul lui Arsenie Boca în dimineața de Rusalii

Românii au profitat de weekendul prelungit de Rusalii. Mii de credincioși s-au strâns la Mănăstirea Prislop, locul de veci al lui Arsenie Boca, iar cozile de mașini s-au întins pe mai mulți kilometri. Deși, din cauza pandemiei, numărul celor care participă la pelerinaje a scăzut, Prislop a rămas mănăstirea care atrage cei mai mulți turiști.

Peste 5.000 de oameni s-au strâns la mormântul lui Arsenie Boca încă din dimineața de Rusalii. Coada de mașini a fost atât de mare, încât s-a întins de la capătul satului Silvașul de Sus până la porțile mănăstirii, pe o distanță de 3 kilometri.

Nu doar mormântul lui Arsenie Boca a fost aglomerat, ci și grota sfântului Ioan de la Prislop. Zeci de oameni au stat la coadă pentru a vedea peștera călugărului canonizat la începutul anilor 90.

Nu doar mănăstirea are de câștigat de pe urma popularității fenomenului Arsenie Boca, ci și micile afaceri din împrejurimi. Deși reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au amânat decizia de canonizare a duhovnicului din cauza controverselor legate de viața sa, mănăstirea Prislop continuă să atragă turiști în număr mare.

Articolul Mii de credincioși la mormântul lui Arsenie Boca în dimineața de Rusalii apare prima dată în Știri CNS Media.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...