TV CNS
CNS STIRI

Ministrul Nazare: „Prognoza de creștere (economică) de 5,1% plasează România pe locul 3 în UE, după Spania și Franța”

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, salută previziunile economice de primăvară publicate astăzi de Comisia Europeană. Acesta susține că Executivul European a revizuit pozitiv prognoza pentru România.

Veștile bune pentru țara noastră vin astăzi de la Comisia Europeană, care a revizuit pozitiv, așa cum anticipam, prognoza de creștere pentru România în anul 2021, la 5,1%. Prognoza de creștere de 5,1% plasează România pe locul 3 în UE, după Spania și Franța”, a scris ministrul pe Pagina de Facebook.

Totodată, CE estimează un avans de 4,9% pentru economia țării noastre în anul 2022, în condițiile în care prognozele anterioare indicau o creștere de numai 3,8% pentru 2021 și 4% pentru 2022. Toate aceste semnale pozitive sunt extraordinar de îmbucurătoare, însă reiterez apelul la prudență. Trebuie să menținem ritmul record al investițiilor publice, concomitent cu controlul cheltuielilor bugetare pentru ca România să înregistreze o creștere economică sustenabilă”, a mai transmis ministrul.

Articolul Ministrul Nazare: „Prognoza de creștere (economică) de 5,1% plasează România pe locul 3 în UE, după Spania și Franța” apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...