Negocieri pe final de an pentru un acord comercial post-Brexit

Discuțiile pentru a ajunge la un acord comercial post-Brexit nu au ajuns la o concluzie luni însă negocierile vor continua pe parcursul zilei, Marea Britanie și Uniunea Europeană încercând să își rezolve neînțelegerile semnificative rămase pentru a evita un Brexit fără acord în doar 24 de zile.

Discuțiile de la Bruxelles se vor relua în cursul acestei zile pe fondul temerilor tot mai mari privind haosul care ar putea urma dacă Marea Britanie va ieși din UE fără o înțelegere comercială la 31 decembrie, premierul britanic Boris Johnson și președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen urmând să evalueze situația luni seara.

Șansele pentru a ajunge la un acord ar fi de 50-50, a declarat duminică premierul irlandez Michael Martin. Banca de investiții JP Morgan a afirmat că șansele unui Brexit fără acord au crescut de la 20% la 33%. Lira sterlină s-a prăbușit pe fondul îngrijorărilor că nu va exista nicio înțelegere privind schimburile comerciale dintre UE și Marea Britanie care se ridică la peste 800 de miliarde de euro anual.

Sursă: hotnews.ro

Articolul Negocieri pe final de an pentru un acord comercial post-Brexit apare prima dată în Știri – TV CNS.