TV CNS
CNS STIRI

Nelu Ploieșteanu a murit în această dimineață după infectarea cu noul coronavirus

Doliu în lumea muzicală. Nelu Ploieșteanu a murit în această dimineață după infectarea cu noul coronavirus. Artistul era internat la Spitalul Floreasca.

Este doliu în lumea muzicii. Nelu Ploieșteanu a murit la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut de prietenii acestuia pe rețelele de socializare.

Cântărețul s-a prezentat în urmă cu câteva săptămâni la spital pentru că se simțea rău. Inițial, el a refuzat internarea însă ulterior starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

Nelu Ploieșteanu a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus și plămânii i-au fost grav afectați. De mai multe zile el se afla în stare gravă, într-o secție ATI.

Plămânii cântărețului erau afectați în proporție de 70% în momentul în care a ajuns să fie internat la spital. El prezenta mai multe comorbidități care i-au înrăutățit situația medicală. Nelu Ploieșteanu a murit la Spitalul Floreasca din Capitală, vineri dimineață, 2 aprilie.

Nelu Ploieşteanu, pe numele său adevărat Ion Dumitrache, s-a născut pe 16 decembrie 1950, în localitatea Ciorani din judeţul Prahova.

La doar şase ani, cânta la acordeon, ulterior a învăţat să cânte şi la pian.

În 1970, s-a mutat în Bucureşti. A cântat ca acordeonist la Teatrul de revistă „Ion Vasilescu”, avându-l ca dirijor pe Ion Albeşteanu. În 1979 a făcut primul turneu în străinătate cu Ansamblul „Mugurelul” (Franţa, Italia, Belgia şi Olanda). Au urmat turnee în Italia, Spania şi Germania.

După 1990 a lansat 18 albume, între care „Cântece de petrecere Viaţa n-o poţi cumpăra” (2001), „Trece timpul ca nebunul” (2004), „Cântece de odinioară” (2006), „Am iubit şi-am să iubesc” (2007), „Fetele sunt floarea vieţii” (2011).

A cântat, între 1990 şi 1998, la „Şarpele roşu” şi la restaurantul „Perla” unde cânta şi în prezent.

Cele mai importante colaborări le-a avut cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.

Articolul Nelu Ploieșteanu a murit în această dimineață după infectarea cu noul coronavirus apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...