Noi tipuri de incidente de securitate cibernetică

Unele sectoare economice cum ar fi sectorul financiar-bancar sau cel al sănătăţii sunt ţinte predilecte ale unor incidente de securitate cibernetică, în condiţiile în care au apărut noi categorii de atacatori, a afirmat, miercuri, Dan Cîmpean, directorul general al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

„Au apărut noi ameninţări cu care ne confruntăm, noi tipuri de incidente de securitate cibernetică, noi categorii de atacatori, iar unele sectoare economice cum ar fi de exemplu cel financiar-bancar sau cel al sănătăţii sunt ţinte predilecte ale unor astfel de incidente, ale unor astfel de atacatori. Ce este important să ne reamintim, costurile unor astfel de incidente cibernetice pot fi semnificative, nu numai din punct de vedere financiar, dar şi al pierderilor de oportunitate sau impactul asupra reputaţiei. Să nu menţionăm cazuri cum au fost deja în Europa, cazuri tragice în care au fost pierderi de vieţi omeneşti din cauza unor incedente cibernetice. S-a întâmplat în Germania acum aproape o lună”, a menţionat Dan Cîmpean, la Financial Intelligence Awards Gala 2020.

Acesta a subliniat că este absolut necesar ca statul român să se adapteze şi el la acest context, să nu rămână în urma evoluţiilor, „să-şi pună la punct nişte instrumente moderne”.

Sursă: agerpres.ro

Articolul Noi tipuri de incidente de securitate cibernetică apare prima dată în Știri – TV CNS.