Norma de poluare Euro 7: un nou pas spre electrificarea automobilelor

UE pregătește noi reguli dure, în contextul în care poluarea provocată de mașinile clasice pe benzină și motorină reprezintă o mare problemă în tot spațiul comunitar. Astfel, constructorii vor trebui să se conformeze și să-și adapteze modelele scoase pe piață conform cerințelor. Asta înseamnă, între altele, că pe termen lung mașinile pe benzină și motorină vor dispărea.

Noua normă de poluare, Euro 7, înseamnă, de fapt, restricții și mai dure și s-ar putea ajunge în situația în care producătorii vor fi nevoiți să electrifice tot. Sigur că până la adoptarea acestei norme de poluare mai sunt patru ani. Dar pașii sunt grăbiți spre acea direcție. Norma de poluare Euro 7 va intra în vigoare în 2025 și va obliga indirect producătorii să recurgă la hibridizarea completă a gamei.

Până atunci, de la 1 ianaurie 2021 intră în vigoare norma de poluare Euro 6 (6d). Pentru a se încadra, o mașină va trebui să aibă valori RDE(Real-Driving Emissions) de maximum 1,5 ori mai mari decât cele obținute în testele WLTP.

Sursă: playtech.ro

Articolul Norma de poluare Euro 7: un nou pas spre electrificarea automobilelor apare prima dată în Știri – TV CNS.