TV CNS
Cotidian Emisiuni

„Nu vrem să ne oprim aici, eu cred că minuni există”. Povestea tristă a Alexandrei Adinaev

Destinul este mult prea dur cu o fetiță de doar 4 ani, care suferă de cancer pe creier. Este povestea tristă a Alexandrei Adinaev din satul Rădoaia, raionul Sângerei.

Problemele cele mari au început în toamna anului trecut, când Tatiana a decis să meargă cu fetița ei prin spitalele din țara noastră, dar situația se înrăutățea de la o zi la alta.

„Am intrat în spital, copilul vorbea, mergea pe picioarele ei, dar când am plecat din spital era într-o stare oribilă. La care mi s-a dat din umeri și mi s-a spus că nu avem ce face,” afirmă Tatiana Adinaev, mama Alexandrei.

Chiar dacă medicii nu îi dădeau nici o șansă copilului, femeia nu înceta să meargă mai departe.

„Am mai trecut din nou la RMN și au spus că din păcate copilul este neoperabil. După care au trimis dosarul la Institutul Oncologic, ei ne-au spus că putem urma o chimioterapie dar dacă copilul mai are de trăit o lună de zile, după prima procedură pleacă.”

După zeci de uși deschise fără folos, medici i-au spus Tatianei că nu are rost să mai lupte și că fetița mai are foarte puțin timp de trăit.

„Mi-a spus că dacă îmi este frică să plec și copilul să moară acasă, pot merge la o pensiune în Orhei. Le-am răspuns că nu vreau să merg acolo după ce copilul meu a trecut patru luni prin atâta chin în spitale, dacă nu mai sunt șanse mai bine copilul să fie între frați acasă.”

Căutând soluții cum să procedeze, mama Alexandrei a găsit o clinică în Turcia, dispusă să o trateze. Însă, spre surprinderea tuturor, medicii din țara noastră o sfătuiau să nu meargă.

„De la medicii noștri am auzit că nu are rost să mergi, asta e scurgere de bani, neavând nici un efect, ei nu vor putea înlătura această tumoare. În final li se propune părinților ca copii să fie dați la transplant de organe, mi-au băgat o frică în mine și mi-a fost teamă să fac primul pas.”

În pofida sfaturilor medicilor din Moldova, femeia a adunat suma de bani necesară pentru început și a plecat în Turcia. Între timp, boala a evoluat.

„Am avut o propunere la clinica din Turcia și ne-am organizat foarte repede. Am trimis RMN-urile și ni s-a răspuns că copilul poate fi operat. S-a început adunarea banilor fiindcă operația este foarte costisitoare și eu la acel moment nu aveam acea sumă. De la început clinica a dorit un avans ca să înceapă procedurile, dar până am ajuns în Turcia, până s-au făcut investigațiile, deja era târziu.”

Ulterior, medicii au constatat că fetița s-ar putea totuși să nu reziste la o eventuală operație pe creier, dar vor încerca tratamentul cu chimioterapie.

„Medicii din Turcia au spus că poate să-i facă operație, dar o lasă fără jumătate din creier, va fi ca o legumă care doar va răsufla. Ei au decis ca copilul să nu fie operat, fiindcă vor încerca tratament cu chimioterapie, dar de această dată să fie una cu mult mai puternică. Ei au speranța că ne putem trata și cu chimioterapie fără ca să fie nevoie de operație.”

Chiar dacă există șanse reale pentru tratamente alternative, acestea costă mult prea mult pentru posibilitățile financiare ale Tatianei.

„Ni s-a dat pachetul de tratament pentru patru chimioterapii, pentru toate procedurile și internarea în spital 4-5 luni, ni s-a făcut o ofertă cu costul de 29,000 euro,” menționează Tatiana Adinaev, mama Alexandrei.

Tocmai aceste zile înainte de sfintele sărbători sunt oportune pentru fiecare dintre noi ca să facă un gest de solidaritate și compasiune umană pentru viitorul micuței lipsite de copilărie și care are acum o viață de coșmar.

„Nu vrem să ne oprim aici, eu cred că minuni există, sunt sigură că ne vom descurca și copilul va trece peste această boală. Vreau să îndemn toată lumea să ne ajute, cu ajutorul lui Dumnezeu și al lumii vom trece și peste asta. Fiecare cu cât poate, dacă ne adunăm forțele împreună vom învinge împreună.”

Mama luptă de una singură pentru viața copilului, soțul nu îi este alături în aceste momente dramatice, iar acasă o mai așteaptă doi copii de 6 și 8 ani.

 

Cei care doresc să o ajute pe Tatiana și fetița ei, o pot face la:
Contul bancar 4779180007457188
Iban MD33VI225912010271408499
Deținător Tatiana Adinaev

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...