Pandemia de coronavirus a afectat prețurile asigurărilor de tip RCA

Consecințele pandemiei de coronavirus încep să fie evidente într-o varietate foarte mare de domenii. Până și asigurările de tip RCA sunt afectate, în defavoarea șoferilor.

Dacă ai călcat în ultimul an cu mașina la service, s-ar putea să fi văzut că prețurile practicate de mecanicii auto au crescut simțitor. În acest context, era doar o chestiune de timp până când respectiva creștere să se reflecte în creșterea RCA. Prețurile practicate de asiguratori au crescut deja cu 3 – 5% în ultimele luni, dar se estimează că, înainte de finele lui 2020, vom avea cu toții partea de o creștere cu 10% a asigurării obligatorii.

Argumentul asiguratorilor pentru această decizie este cât se poate de simplă și pleacă de la prețurile pentru ora de manoperă din service-urile auto. Acestea au crescut masiv în ultima perioadă. În ultimele săptămâni, tot mai mulți asiguratori au anunțat majorări de preț pentru asigurarea obligatorie auto. Aceste creșteri ale prețului la RCA sunt generate și de faptul că produsul în sine nu este profitabil decât în foarte puține cazuri.

Sursă : playtech.ro

Articolul Pandemia de coronavirus a afectat prețurile asigurărilor de tip RCA apare prima dată în Știri – TV CNS.