TV CNS
CNS STIRI

Persoane decedate somate să-și plătească dările către stat

Mai multe persoane decedate, se află în vizorul Primăriei Huși, pe lista cu rău-platnici. Sute de amenzi au fost lăsate neplătite, iar acum funcționarii somează localnicii trecuţi în nefiinţă.

Situația este una cât se poate de reală, descoperită în urma unui control din partea Curții de Conturi prin noianul de dosare din Primăria Huși. Ceea ce i-a intrigat și pe inspectori este faptul că, în timp ce morții sunt ținuți foarte bine sub observație, alți cetățeni cu datorii foarte mari la primărie, vii și cu venituri cert, sunt relaxați și nu se tem de vreo executare silită, spune documentul oficial de la Curtea de Conturi.

Mai exact, 124 de angajați din sistemul public datorează împreună aproape 329.000 de lei, taxe și impozite neplătite, iar alți 8 cetățeni au acumulat o datorie de aproape 155.000 de lei, însă nici unii și nici alții nu fost deranjați în vederea recuperării banilor.

Primarul din Huși se arată nemulțumit de concluziile controlului, ba mai mult, i-a dat în judecată pe inspectori, pe motiv că fac legea după cum vor ei.

Articolul Persoane decedate somate să-și plătească dările către stat apare prima dată în Știri CNS 24.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...