TV CNS
CNS STIRI

Polițiști de la „Rutieră” trimiși în judecată. Luau mită pizza şi produse de catering, în formă continuată…

14 agenţi de la Poliția Rutieră Iași au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită pizza şi produse de catering, în formă continuată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată a 14 lucrători de la Poliția Rutiera Iași, pentru luare de mită în formă continuată, în schimbul protecției promise și asigurate unor persoane în cazul săvârșirii unor contravenții la regimul circulației.

Concret, au fost trimiși în judecată următorii inculpați care, la data sesizării instanței, se aflau sub control judiciar:
CIOBANU GHEORGHIȚĂ, la data faptei șef al Biroului Rutier Iași – Poliția Municipiului Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (nouă acte materiale)
BARABAȘ NICOLAE ROBERT, CIOCHINĂ BOGDAN GABRIEL, DĂMOC GABRIEL, ANDREI LIVIU, LOHAN CRISTINEL CĂTĂLIN, TODERAȘCU CONSTANTIN BOGDAN, la data faptelor agenți de poliție rutieră, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată,

CRENGANIȘ FELIX NELU, la data faptei agent de poliție și coordonator al Atelierului Confecționări Plăcuțe de Înmatriculare Iași din cadrul D.P.C.R.I.V., pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată,
– trafic de influență (2 infracțiuni),

Persoană fizică, la data faptei la data faptei director general al unui restaurant din municipiul Iași, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– dare de mită în formă continuată (2 infracțiuni – 84 acte materiale),
– conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, în formă continuată,

În același dosar, au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, următorii inculpați:
ANDRICI ROBERT, CRIVOI DORU IONUȚ, EȚCU PAUL, LANDEA IONUȚ LUCIAN, PĂULEȚ DAN CONSTANTIN, ȘTEFĂNUCĂ ADRIAN, la data faptei agenți de poliție rutieră, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată,

Persoană fizică, agent comercial al aceluiași restaurant din municipiul Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În perioada 2019 – 2020, cei 14 inculpați, lucrători în cadrul Poliției Rutiere Iași, în baza unei înțelegeri tacite cu conducerea unui restaurant, ar fi pretins și primit direct și prin intermediari, de la directorul acelui restaurant (inculpat în prezenta cauză), bani și produse alimentare de catering (livrare preparate culinare).
Foloasele respective ar fi fost primite pentru a-l proteja atât pe director (care nu deținea permis de conducere) cât și pe conducătorii auto ai restaurantului, în sensul de a nu constata și sancționa contravențiile comise de aceștia sau eventualele contravenții pe care ei le-ar săvârși sau/și pentru a le aplica sancțiuni contravenționale mai blânde. Produsele respective ar fi fost pretinse atât pentru sine cât și pentru alte persoane (prieteni, rude) din anturajul polițiștilor.
În același context, inculpatul Crenganiș Felix Nelu, agent de poliție, ar fi pretins și primit, direct și prin intermediari, de la același om de afaceri sume de bani și produse alimentare în schimbul cărora ar fi dispus confecționarea și ar fi eliberat, fără respectarea procedurilor legale, mai multe plăcuțe de înmatriculare pentru autoturismele ce aparțineau restaurantului.

În perioada septembrie 2019 – 24 februarie 2020, inculpatul Crenganiș Felix Nelu ar fi pretins și primit de la două persoane produse în valoare de 1.320 lei și 350 de euro pentru a interveni pe lângă examinatorii din cadrul Poliției Rutiere, în scopul favorizării persoanelor respective la promovarea probei practice a examenului de obținere a permisul auto.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de 13 inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Iași cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

Articolul Polițiști de la „Rutieră” trimiși în judecată. Luau mită pizza şi produse de catering, în formă continuată… apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...