TV CNS
CNS STIRI

Premierul Cîțu cere „controale la sânge” pe stradă după ora 22.00, după violențele de la protestele anti-restricții

Premierul le cere autorităților să legitimeze toate persoanele care ies pe stradă după ora 22:00. Florin Cîțu vrea să vadă motivul pentru care oamenii ies din case. Totul în contextul protestelor din ultimele zile.

În urma restricțiilor impuse și a infectărilor numeroase din fiecare zi, premierul a cerut forțelor de ordine controale mai riguroase în teren pentru respectarea măsurilor și a siguranței tuturor care se află seara pe stradă, inclusiv a jurnaliștilor. Precizarea vine în urma violențelor din stradă de luni și marți la adresa jandarmilor, dar și la adresa jurnaliștilor și a altor persoane care nu participă la proteste.

Sunt un liberal convins. Dreptul de a protesta, de a avea o opinie diferită de a mea e un drept pe care îl au toți cetățenii României. Un lucru cer de la cetățenii României: toți să respectăm legea. Putem să protestăm, să avem opinii împotriva mea, a ceea ce fac, dar să respectăm legea. În rest, protestele, manifestările publice fac parte dintr-o democrație consolidată. (…)

Eu înțeleg dreptul de a avea o opinie diferită, dar cu respectarea legii. Am vorbit cu domnul Bode. Autoritățile sunt acolo pentru a aplica legea de fiecare dată. (…) Orice persoană care rămâne pe stradă după ora 22.00 trebuie să fie legitimată și să vedem dacă are un motiv de a fi pe stradă în acel moment. Legea este aceeași pentru toți românii.

Marea majoritate a românilor respectă aceste restricții, înțelege situația dificilă prin care trece România. Există o minoritate pe care o înțeleg. Până la urmă este o perioadă dificilă prin care trece Romania, si nu numai, prin care trece economia globală.

Dar la nivel global, dar nu ne putem permite nici un moment să nu respectăm legea”, a declarat, miercuri, premierul Florin Cîțu, în conferința de presă de după ședința Guvernului.

Articolul Premierul Cîțu cere „controale la sânge” pe stradă după ora 22.00, după violențele de la protestele anti-restricții apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...