TV CNS
CNS STIRI

Premierul Florin Cîțu: „1 iunie, revenirea românilor la normalitate”

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, constituirea unui comitet interministerial, aflat sub conducerea sa, „care să asigure, de la 1 iunie, revenirea românilor la normalitate„. Șeful guvernului a precizat că se vor elabora scenarii, în funcție de evoluția infectărilor și vaccinărilor, astfel încât în vară, economia să repornească.

Florin Cîțu a afirmat că la finalul lunii mai vor fi cel puțin 5 milioane români vaccinați, ceea ce reprezintă aproape 35% din populația adultă, iar în varianta optimistă se poate ajunge chiar la peste 6,3 milioane de români vaccinați anti-COVID.

Este nevoie de o implicare a bisericii în campania de vaccinare. […] Așa cum arată azi lucrurile vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de persoane la finalul lunii iulie. […] Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei.. Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Așa cum arată lucrurile acestea merg în direcția corectă.” a afirmat Cîțu.

Premierul a explicat și faptul că din comitetul interministerial vor face parte toate ministerele, iar ca invitați asociațiile și patronatele.

Întrebat de reporteri care vor fi, concret, măsurile de relaxare anunțate la 1 iunie, șeful guvernului a precizat că acestea urmează a fi stabilite după discuții cu părțile implicate. „strong>Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare.[…] Aș vrea să avem o vacanță mult mai plăcută și mai sigură ca anul trecut„.

Articolul Premierul Florin Cîțu: „1 iunie, revenirea românilor la normalitate” apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...