TV CNS
Emisiuni

Prima ediție “Cu mândrie, poartă ie!” la Roman

Joi, 24 iunie, in Parcul Municipal din Roman a avut loc evenimentul “Cu mândrie poartă Ie!”. Evenimentul a fost organizat exclusiv de deputatul Oana Bulai, din fonduri proprii fără sprijinul autorităților locale sau ale Consiliului Județean Neamț. Este prima ediție a acestui festival dedicat iei.

Pe scena amplasată în apropierea lacului, au evoluat ansambluri folclorice, trupe de dansuri populare tradiționale românești din Județul Neamț, au fost etalate costume populare iar Ielele nu au putut să lipsească din program, unde si-au dezvăluit frumusețea prin ținute vaporoase deosebite încununate cu coronițe pe cap cu flori galbene.

La orele 17.30 a fost invitată pe scenă Deputat Oana Bulai, organizator eveniment, care a oferit diplome celor care au promovat de-a lungul timpului tradiția românească prin diverse evenimente culturale și nu numai. Oana Bulai a mărturisit printre altele că un rol important in viața ei la avut bunica ei care ia insuflat dragostea pentru portul iei, a portului popular și a tradițiilor românești.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...