TV CNS
CNS STIRI

Propunere parlamentară: Amendă de 3.000 de lei pentru șoferii care blochează trotuarele

Șoferii care blochează complet trotuarele ar putea fi amendați cu până la 3.000 de lei, adică amenda maximă din Codul Rutier, propun mai mulți parlamentari, care cer ca pietonilor să le rămână cel puțin un metru de trotuar, pentru a putea circula în siguranță. Dezbaterea ridică o problemă mai veche dar acută a traficului din Capitală: lipsa locurilor de parcare.

În multe cartiere din București, pietonii împart șoseaua cu mașinile pentru că trotuarele sunt blocate. Sute de mașini sunt parcate pe trotuar fără ca șoferii să lase spațiu pentru trecerea pietonilor.

Creșterea amenzilor ar putea descuraja șoferii care parchează ilegal, cred inițiatorii proiectului care ar urma să modifice Codul Rutier.

Sebastian Burduja, parlamentar PNL: „Sunt situații în care se obstrucționează traficul la situații de criză. Sunt echipaje care trebuie să intervină, să intre în bloc cu targa și nu au cum să treacă„.

Parlamentarii vor ca cei care parchează ilegal pe trotuar să primească între 9 și 12 puncte de amendă, ceea ce înseamnă cel puțin 1.300 de lei.

Sebastian Burduja, parlamentar PNL: „Statisticile arată că peste 80% dintr șoferi sunt nevoiți să parcheze ilegal. În București sunt peste 300.000 de parcări publice și peste un milion de mașini înmatriculate.

Chiar și unii dintre șoferi spun că soluțiile propuse sunt bune pentru că sunt foarte multe mașini parcate pe trotuar.

Oprirea în loc nepermis este însă amendată de Codul Rutier. În Franța sau Grecia, sancțiunile sunt mult mai dure: șoferii care blochează trotuarul pe lângă amendă rămân și fără plăcuțele de înmatriculare.

Foto: nwradu.ro

Articolul Propunere parlamentară: Amendă de 3.000 de lei pentru șoferii care blochează trotuarele apare prima dată în Știri CNS Media.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...