TV CNS
CNS STIRI

Propunerea unui fost parlamentar: Palatele romilor, obiective turistice

Propunerea ca palatele cu turnulețe ale romilor din Huedin să devină unul dintre simbolurile Ardealului, lansată de un activist civic și fost deputat, a stârnit polemici în spațiul public.

Fostul parlamentar USR, acum activist civic Adrian Dohotaru consideră că vilele romilor ar putea şi ar merita să devină un punct de atracţie turistică pentru străinii care ajung în România.

Într-o intervenție în direct la un post de televiziune, Dohotaru a afirmat că moştenirile romilor sunt spectaculoase și pot fi vizitate de turiști în tururi, cu ghid. În plus, a precizat activistul, acceparea ideei ar reprezenta și un semnal de deschidere.

În plus, el crede că şi românii ar fi interesaţi să viziteze aceste palate şi că mulţi dintre ei şi-ar schimba preconcepţiile faţă de romi. Huedin este un orăşel aflat la aproximativ 50 de kilometri de Cluj și se remarcă prin numărul mare de palate cu turnulețe.

Fostul deputat USR Adrian Dohotaru a demisionat în octombrie 2017 din partid, anunțat că va înființa o mișcare de stânga. S-a mai remarcat prin faptul că a votat împotriva demiterii guvernului condus de Viorica Dăncilă, precum și împotriva învestirii guvernului PNL condus de Ludovic Orban.

Foto: Arad online

Articolul Propunerea unui fost parlamentar: Palatele romilor, obiective turistice apare prima dată în Știri CNS Media.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...