TV CNS
CNS STIRI

Protest la Opera Iaşi. Se cere demiterea managerului

Artişti ai Operei Naţionale Române din Iaşi au protestat, marţi, pe scările instituţiei, nemulţumiţi de faptul că Beatrice Rancea a fost repusă în funcţia de manager, deşi este anchetată de DIICOT pentru nereguli financiare.

Beatrice Rancea a fost repusă în funcţie în urmă cu o săptămână, imediat după ridicarea controlului judiciar impus într-un dosar instrumentat de DIICOT Iaşi pentru nereguli financiare, în urma cărora instituţia ar fi suferit un prejudiciu de 5 milioane de lei.

„Am reluat protestele pentru demiterea doamnei Rancea. Solicităm ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, să efectueze cât mai repede evaluarea doamnei manager. Dorim să fie o evaluare corectă, ţinând cont de rapoartele Ministerului Culturii, Corpului de control al Ministerului Culturii, Curţii de Conturi şi ITM”, a declarat Cristina Fântână, solistă la Opera Naţională din Iaşi.

Şi sindicaliştii din cadrul ONRI solicită Ministerului Culturii să efectueze cu celeritate o evaluare corectă în cazul managerului instituţiei culturale ieşene.

Situaţia în cazul de faţă este atipică, dar este oarecum normală pentru România. Am înţeles că doamna Rancea va fi evaluată. Transmitem un mesaj ministerului să facă o evaluare corectă, în contextul în care există două rapoarte ale Curţii de Conturi şi DIICOT, ITM şi ancheta DIICOT. Cerem demiterea doamnei Rancea. Dacă nu, se va vedea complicitatea şi faptul că ministerul girează un astfel de management defectuos, dezastruos. Amintesc societăţii civile ieşene că România modernă s-a născut la Iaşi. Ne dorim ca România modernă a secolului XXI să se nască tot la Iaşi, spunând ‘nu’ corupţiei, spunând ‘nu’ abuzurilor, şi să îşi apere cetăţenii, să îşi apere artiştii. Cultura ieşeană a fost grav afectată de evenimentele petrecute la Opera din Iaşi”, a declarat Aurel Bălae, vicepreşedintele Sindicatului Artis din cadrul ONRI Iaşi.

Sursa: Realitatea de Iași

Articolul Protest la Opera Iaşi. Se cere demiterea managerului apare prima dată în Știri CNS 24.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...