Regatul Unit și Uniunea Europeană, la masa negocierilor din nou

Regatul Unit și Uniunea Europeană vor încerca din nou să ajungă la un consens privind încheierea unui acord comercial post-Brexit, în contextul în care discuțiile eșuaseră săptămâna trecută. Negociatorul-șef din partea Regatului, David Frost, a anunțat că discuțiile vor fi reluate în urma unui apel al negociatorului-șef european, Michel Barnier, conform Reuters.

„Am ajuns la concluzia că un fundament pentru negocierile cu UE și Michel Barnier a fost restabilit. Discuții serioase vor avea loc în fiecare zi și vor începe de mâine după-amiază, 22 octombrie, la Londra”, a scris Frost pe Twitter.

Într-o declaraţie separată, un purtător de cuvânt al prim-ministrului Boris Johnson a precizat că nu există garanții că aceste discuţii se vor încheia cu un succes, dar a adăugat că soluția cea mai bună este găsirea unui acord.

„Este nevoie de doi pentru a ajunge la un acord. Este foarte posibil ca negocierile să nu reuşească. În acest caz, Regatul Unit va încheia perioada de tranziţie în termenii unui acord similar cu cel pe care UE îl are cu Australia şi aşa vom prospera”, a adăugat acesta.

Sursă : digi24.ro

Articolul Regatul Unit și Uniunea Europeană, la masa negocierilor din nou apare prima dată în Știri – TV CNS.