Românii doresc să își instaleze sisteme de securitate acasă

4 din 10 români, care nu dispun deja de un sistem de securitate, iau în calcul achiziția și montarea unuia în următoarele 12 luni. Peste 51% dintre cei care au în vedere instalarea unui sistem de securitate acasă locuiesc în apartamente la bloc, 45% dețin o casă individuală, restul iau în calcul să instaleze sistemele în locuințele de vacanță, potrivit unui sondaj online comandat de Atu Tech.

Astfel, peste 40% dintre cei care iau în calcul achiziția unui sistem de securitate în următoarele 12 luni, vor opta pentru un sistem complex, dotat atât cu alarmă, cât și cu monitorizare video și, în plus, să includă opțiuni suplimentare, precum: detectoare de fum și gaze, interfoane, automatizări și controlul accesului.

43% dintre respondenți consideră că cel mai important aspect pentru siguranța locuinței este instalarea unui sistem de monitorizare video și audio, iar aproape 30% spun că este necesar și un stil de viață preventiv, care presupune încuierea ușilor și ferestrelor la plecarea de acasă și pe parcursul nopții, instalarea unui sistem de iluminare, golirea cutiei poștale cu regularitate etc. Asta în condițiile în care 71% dintre respondenți se așteaptă ca rata infracționalității să crească în următoarele luni.

Sursă : stiripesurse.ro

Articolul Românii doresc să își instaleze sisteme de securitate acasă apare prima dată în Știri – TV CNS.