Șapte persoane decedate și alte două în stare gravă în urma incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț

Șapte pacienți au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț. O a opta persoană este în stare gravă, iar un medic a suferit arsuri extinse.

Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale. Incendiu a fost lichidat de către echipele ISU Neamț. Conducerea spitalului îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale.

Sursă imagini: Grup – Ești din Iași dacă (https://www.facebook.com/estidinIasi.ro)


Video

Sursă: TVM Neamț


Comunicat Spitalul Județean Neamț:

Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică.
În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse.
Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale.
Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale
”.

În urma incendiului, 7 persoane au decedat, una prezintă semne vitale slabe și una (medicul de gardă) prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală, anunță ISU.

Medicul care a suferit arsuri grave, precum și ceilalți pacienți din ATI vor fi preluați de Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Au fost mobilizate cinci autospeciale, între care două pentru victime multiple și două pentru terapie intensivă, a precizat Diana Cimpoeșu, șefa UPU.

Ministrul Nelu Tătaru a plecat spre Piatra Neamț.

 

Revenim cu informații.

Articolul Șapte persoane decedate și alte două în stare gravă în urma incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț apare prima dată în Știri – TV CNS.