TV CNS
CNS STIRI Social

SE REDESCHID TERASELE ȘI RESTAURANTELE

Veste buna pentru romani.Se redeschid terasele si restaurantele incepand de la 1 iunie 2020.
Insa aceasta implica 3 etape la intervale de timp.Pentru acest lucru trebuie respectate anumite conditii impuse de stat.
De la 1 iunie, in prima fază a deschiderii restaurantelor, programată pentru 1 iunie e valabil doar pentru terasele independente şi cele integrate unităţilor de alimentaţie publică, dar şi pentru unităţile take away cu servire la interior, reprezentanţii HORA au agreat cu premierul o distanţă de 1,5 metri între mese şi maximum opt persoane la o masă, măsuri sanitare obligatorii pentru angajaţi (mască, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură), dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru şi instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 în fiecare meniu,
Fiecare casă de marcat sau punct de servire va avea un ecran de protecţie din plexiglas, iar regulile de distanţare socială vor fi afişate la loc vizibil la intrarea în unitate, angajaţii având obligaţia de a verifica şi asigura respectarea lor. Angajaţii vor fi obligaţi să poarte mască şi mănuşi şi li se va măsura temperatura la intrarea în tură. Alte măsuri sunt dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru şi instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 la fiecare staţie de marcat. Faza a doua, 15 iunie
Faza a doua a deschiderilor, programată pentru 15 iunie, presupune relaxarea restricţiilor pentru terasele independente şi terasele integrate restaurantelor, pentru interioarele restaurantelor şi pentru unităţile take away cu servire la interior. Spaţii închise, fie că e vorba de restaurante, baruri, cafenele sau autoserviri vor trebui să asigure o distanţă între mese de 1,5 metri, iar la o masă să nu fie mai mult de opt persoane. Măsurile sanitare obligatorii pentru angajaţi prevăd purtatul măştii şi măsurarea temperaturii acestora la intrarea în tură. Restaurantele vor fi dotate cu dozatoare de gel sanitarizant, spaţiile vor fi igienizate şi dezinfectate, iar fiecare meniu va conţine şi instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19.

Faza a treia,incepe pe 1 iulie,aceasta va presupune eliminarea tuturor restricţiilor atât pentru terase, cât şi pentru interioarele restaurantelor, dar acest lucru se va întâmpla în funcţie de numărul infectărilor cu COVID-19 până la acea dată.

www.cnstv.ro

Alte postări

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...