TV CNS
CNS STIRI

Ședință la nivel european. Noul lot AstraZeneca, folosit și în România, ridică SUSPICIUNI

Decizia autorităților locale din regiunea Piemont a fost luată ca masură de precauție după ce un profesor în vârstă de 57 de ani a murit la o zi după ce s-a imunizat cu ser din lotul respectiv. Inițial, autoritățile voiau să suspendate toate vaccinările cu AstraZeneca până la noi rezultate, scrie presa italiană, însă ulterior au revenit la această decizie.

Acesta nu este însă primul deces survenit în Italia, în urma vaccinării cu AstraZeneca, pe 11 martie fiind înregistrate alte două decese.

Și România a primit doze din acest lot. Lotul nou cu probleme a ajuns în țara noastră pe data de 17 februarie. Este vorba de 163.200 doze din lotul ABV 5811.

În acest moment are loc o ședință la nivel european pentru a se discuta despre toate aceste loturi cu probleme.

Primul semnal de alarmă în România a fost dat pe 11 martie, după ce mai multe țări au decis să suspende vaccinarea cu serul de la AstraZeneca sau să o oprească temporar, după mai multe decese survenite în rândul persoanelor vaccinate. Deși nu s-a putut stabili o relație de cauzalitate între decese și vaccinarea propriu-zisă, autoritățile din Italia și din alte țări au decis suspendarea vaccinării cu loturile respective ca măsură de precauție.

Țara noastră a primit și ea doze din aceste loturi. Comitetul Național de Coordonare a Activițătii privind Vaccinarea Anti-Covid RECUNOAȘTE existența, în România, a dozelor de vaccin din lotul ABV 2856, pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării în urma decesului a două persoane. Vorbim despre prima tranșă de 81.600 doze din data de 7 februarie, primită de țara noastră, dintre care au fost utilizate până în prezent 77.049 de doze începând cu data de 15 februarie. Vaccinurile din lotul cu probleme au fost distribuite în 22 de județe ale țării. 4257 din lotul cu probleme au fost carantinate, respectiv scoase din uz.

Articolul Ședință la nivel european. Noul lot AstraZeneca, folosit și în România, ridică SUSPICIUNI apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...