Soluție pentru autostrada Lugoj-Deva

Ca să nu dea înapoi la Bruxelles sute de milioane de euro, autoritățile române speră să poată prelungi până în august 2026 finalizarea autostrăzii Lugoj-Deva, din care lipsește o porțiune de circa zece kilometri. Este vorba despre secțiunea dintre Margina și Holdea, unde trebuie realizate două tuneluri pentru urși, estimată la circa 300 milioane de euro. În momentul aprobării finanțării pentru autostrada Lugoj-Deva, Comisia Europeană a cerut României să aibă în trafic întreaga autostradă la finalul lui 2023. Secțiunea cu tuneluri nu are încă un constructor.

Ca să nu dea înapoi la Bruxelles sutele de milioane de euro folosite pentru a finanța construcția tronsoanelor deja date în circulație, Guvernul vrea să treacă porțiunea cu tunelurile pe finanțare din Planul Național de Recuperare și Reziliență.

Ministrul Fondurilor Europene: „Câștigul pe care îl avem pentru transferul de proiect este că termenul pe care trebuie să îl respectăm dacă ducem până la capăt negocierile cu Comisia Europeană devine 31 august 2026.”

Sursă : digi24.ro

Articolul Soluție pentru autostrada Lugoj-Deva apare prima dată în Știri – TV CNS.