Statele membre UE vor ajuta tinerii să se angajeze

Consiliul European a adoptat propunerea Comisiei privind programul „O punte către locuri de muncă” începând cu 1 iulie 2020, consolidând Garanția pentru tineret existentă.

Recomandarea intensifică sprijinul cuprinzător în scopul obținerii unui loc de muncă disponibil pentru tinerii din întreaga UE și îl face mai incluziv și mai bine orientat, inclusiv în contextul provocărilor cauzate de pandemie.

„Întrucât criza fără precedent provocată de pandemia de COVID-19 continuă să îi afecteze pe tineri în mod disproporționat, s-a ajuns la un acord covârșitor că trebuie să acționăm rapid. Scopul recomandării care tocmai a fost adoptată este să le ofere tinerilor toate oportunitățile posibile de a-și dezvolta întregul potențial și de a prospera pe piața muncii și nu numai. Recomandarea este susținută de o finanțare semnificativă din partea UE prin instrumentul de redresare Next Generation EU și în cadrul viitorului CFM, care îi va ajuta pe tinerii europeni să își găsească locul pe o piață a muncii aflată în schimbare rapidă. Încurajez statele membre să utilizeze cât mai bine fondurile pentru binele următoarei generații”, a declarat Nicolas Schmit, comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale.

Sursă : stiripesurse.ro

Articolul Statele membre UE vor ajuta tinerii să se angajeze apare prima dată în Știri – TV CNS.