TV CNS
CNS STIRI

Trei ani de închisoare pentru un profesor universitar. A luat mită de la studenți

Profesorul universitar prins în urmă cu trei ani că lua mită de la studenți pentru a-i trece la examene a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia Curții de Apel Cluj este definitivă.

Instanța a dispus confiscarea specială de la profesorul condamnat și a unor sume de bani în lei și în euro, precum și confiscarea extinsă a peste 10.000 de euro.

Este vorba de profesorul Ioan Ardelean de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, care a fost reținut pe 3 septembrie 2017, pentru 24 de ore, în urma perchezitiilor în biroul și la domiciliul acestuia.Ulterior a fost plasat în arest la domiciliu. La percheziții au fost găsiți 2.000 de euro, în bancnote de 50 de euro, dar si plicuri cu numele unor studenti. Ardelean a recunoscut atunci ca studentii i-au lasat bani, afirmând ca i-a ajutat si consultat în diferite ocazii.

Printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Cluj, un profesor universitar doctor în cadrul Facultăţii de Mecanică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu executarea pedepsei în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Totodată, instanţa a dispus confiscarea specială de la persoana condamnată a unor sume de bani în lei şi în euro, precum şi confiscarea extinsă a peste 10.000 de euro„, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

În fapt, la data de 2 septembrie 2017, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj l-au prins în flagrant pe profesorul universitar, în timp ce primea diferite sume de bani de la mai mulţi studenţi, în scopul facilitării promovării unor examene restante la materia „Mecanisme I şi II”. Ulterior, în vederea administrării probatoriului, au fost efectuate două percheziţii la domiciliul şi în biroul profesorului. Astfel, în biroul acestuia a fost găsită suma de 2.000 de euro, în bancnote de câte 50 de euro, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi„, a mai transmis Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj.

Articolul Trei ani de închisoare pentru un profesor universitar. A luat mită de la studenți apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...