TV CNS
CNS STIRI

[Video] Desfășurare impresionantă de forțe, 32 de percheziții și 15 județe vizate. Rezultatul? 18 kilograme de tutun și… găleți goale

După desfășurare impresionantă de de forțe, 32 de percheziții, în nu mai puțin de 15 județe, captura politiștilor a fost de doar 18 kilograme de tutun și multe…găleți goale!

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au făcut miercuri, 12 mai, 32 de percheziții, în 15 județe (Prahova, Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Ialomița, Albă, Arad, Neamț, Maramureș, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj și Bihor) și în București, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi comercializat sau deținut în mod ilicit tutun.

După o așa desfășurare de forțe, captura polițiștilor a fost de doar 18 kilograme de tutun, cu un prejudiciu de 110 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Poliției Prahova, începând cu luna februarie 2021 și până în prezent, mai multe persoane, domiciliate în județele Prahova, Ilfov și București, „ar fi desfășurat activități de prelucrare și comercializare în mod ilicit a tutunului de fumat, prin intermediul anunțurilor postate pe rețelele de socializare”.

Persoanele bănuite ar fi efectuat, zilnic, diverse tranzacții de preluare sau comercializare a tutunului de fumat, susține Poliția Prahova.

Conform sursei citate, la percheziții au participat peste 100 de polițiști din cadrul inspectoratelor județene de poliție Prahova, Ilfov, Argeș, Ialomița, Albă, Arad, Neamț, Maramureș, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj și Bihor.

La activitate, au participat și polițiști ai serviciilor pentru acțiuni speciale din Prahova și Ialomița.

În urmă perchezițiilor au fost identificate și ridicate mijloace materiale de proba, respectiv: înscrisuri, echipamente electronice și telefoane mobile, precum și 18,2 kg. de tutun mărunțit.

În imaginile transmise presei apar însă fotografii cu „materialul de proba” depistat de polițiști în timpul perchezițiilor: un portbagaj plin cu găleți goale.

Prejudiciul estimat produs bugetului general consolidat prin faptele ce fac obiectul cauzei penale este de 110.000 de lei.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Articolul [Video] Desfășurare impresionantă de forțe, 32 de percheziții și 15 județe vizate. Rezultatul? 18 kilograme de tutun și… găleți goale apare prima dată în Știri – TV CNS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

www.cnstv.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site. Acceptă Citește...